Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Zanggroep Encore

Deze gemengde groep van mannen en vrouwen zingt liederen (1-4 stemmig) afkomstig uit verschillende landen zoals Afrika, Spanje, Ierland, Rusland en ook Nederland. Ook liederen uit verschillende stijlperioden worden gezongen, zoals oude/klassieke, lichte en/of swingende liederen.

Soms staat het gekozen repertoire in het licht van een thema zoals de liefde en het zeemansleven of een specifiek land.

Voor wie?
Iedereen die enige zangervaring heeft met het zingen in een koor is welkom. Nieuwe leden kunnen altijd twee keer vrijblijvend meezingen nadat zij zich eerst telefonisch hebben aangemeld. Soms zijn er voldoende middenstemmen en dan geldt er een wachttijd. Neem zelf een flesje water en een potlood mee.

Wat leer je?
Je leert door eenvoudige stemoefeningen je stem en lichaam zo goed mogelijk te gebruiken. Door het aangeboden repertoire leer je zingen in allerlei talen en stijlperioden en leer je goed samen zingen.
Deze groep werkt per seizoen naar meerdere optredens toe. Minstens 1 keer per jaar treedt Zangkoor Encore op met gastmusici in bijvoorbeeld de Remonstrantse kerk voor familie en vrienden. De rest van het seizoen volgen er kortere optredens in verzorgingstehuizen en/of  een woon- en werkgemeenschap zoals 'Breidablick' in Midden-Beemster.
 

Plaats: De Eenhoorn (burchtzaal 1e verdieping)
Tijd:  Maandag van 20:00 - 22:00 uur
Datum:  September t/m juni, excl schoolvakanties
Prijs:  €245,- per seizoen*

* Dit kan in september weer anders zijn

Voor meer informatie en aanmelden kun je contact opnemen met:
Frank Speckens (072) 511 43 92
Connie Denneman (072) 512 42 64
of kijk op onze website: www.zanggroep-encore.nl 

 

 

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required