Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Yoga

Het moderne leven stelt hoge eisen aan lichaam en geest. Soms kan het evenwicht tussen deze twee verstoord raken. Om dit te helpen voorkomen is er een doordacht systeem van eenvoudige oefeningen die ontspanning en nieuwe energie geven en ons in balans houden. Dit heet Yoga.

Yoga is een methode, waarmee we onze mogelijkheden en beperkingen leren herkennen en evenwicht kunnen brengen tussen de functies van lichaam en geest. Deze methode heeft mensen al duizenden jaren geholpen om lichamelijk gezond te blijven en zich geestelijk verder te ontplooien. Yoga komt oorspronkelijk uit India, maar kan door iedereen worden beoefend. We kunnen leren onze energie beter te beheersen en doelmatiger te gebruiken. De yogaoefeningen bevrijden ons van allerlei spanningen en blokkades, bevorderen de bloedcirculatie, verbeteren de natuurlijke ademhaling en vergroten zowel het ademvolume als de energieopname.

Voor wie is deze les?
Yoga kan iedereen helpen. Je hoeft niet lenig te zijn om met yoga te beginnen. Het gaat er om dat je met aandacht oefent en je lichaam ervaart, zodat je voelt wat een beweging voor jou kan doen. Zo verken je gaandeweg je mogelijkheden en kun je geleidelijk je grenzen verleggen.

Wie is Jetty Stammes?
Sinds   september 2016 heeft hatha yogadocente Jetty Stammes (1962) uit Bergen het stokje over genomen van Judith Esser. Jetty is afgestudeerd in 2003 aan de 4 jarige Yoga Academie Nederland ( Y.A.N.) en geeft sinds die tijd met veel plezier les in Bergen e.o. Zij geeft de yogahoudingen, ademoefeningen, meditatie en ontspanningsoefeningen aan de hand van steeds wisselende thema’s in een vloeiende beweging waarin alle spieren aan bod komen gedurende de lessen. Jetty houdt ervan te variëren met verschillende vormen van yoga omdat ze hier haar creativiteit in kwijt kan.

Je bent van harte welkom voor een gratis proefles!

Wat neem je mee naar de les?
Docente Jetty Stammes leert je oefenen met bewuste adem en concentratie. Er is veel aandacht voor het leren ontspannen en het vinden van rust en stilte in je hoofd. Neem makkelijk zittende kleding mee en een badlaken of een Yogamat om op te liggen.

Plaats: De Eenhoorn
Tijd: Maandag van 10.30 - 11.45 uur
Datum: De yogalessen starten onder voorbehoud
Prijs: € 99,- voor 10 bijeenkomsten

 Instromen is mogelijk. 

inschrijfbutton

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required