Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Jongerenwerk

Vanuit Wijkcentrum de Eenhoorn worden er diverse activiteiten en projecten voor jeugd georganiseerd. Kevin Korthagen (Link Projecten) geeft daar invulling aan. 

Er worden wekelijks diverse activiteiten in het wijkcentrum aangeboden voor diverse leeftijden, zoals: 
- Kinderkoor de Koele kikkers (i.s.m. Martine Smit)
- Danslessen (i.s.m. dansschool SKD)
- Peuterdans

Daarnaast worden er activiteiten georganiseerd als:
- SPRING kinderfestival (jaarlijks rond pasen)
- Jeugdzomerkamp Alkmaar (www.jeugdzomerkampalkmaar.nl) 
- Kids in the Kitchen (circa 4x/jaar een serie van 5 workshops)
- Vakantieactiviteiten

Jongerenproject
Per 2019 worden er vanuit wijkcentrum de Eenhoorn een reeks activiteiten ontwikkeld, specifiek voor jongeren (vanaf 14 jaar). In maart wordt er gestart met een VLOG project,  waar jongeren uit Alkmaar zich voor aan kunnen melden. Via workshops en activiteiten, wordt er gepolst onder de deelnemers waar nog meer behoeften liggen. Wijkcentrum de eenhoorn streeft er naar via deze weg een groep jongeren te bedienen en te binden. En samen met hen een blik te werpen op Alkmaar, vanuit hun ogen. Wat leeft er? Wat speelt er? Wat missen we? Wat mag je absoluut niet missen? Het antwoord op deze vragen kan op diverse manieren worden gedeeld. Wellicht komen we tot de conclusie dat we een jongerenmagazine, een radiozender, een VLOG kanaal of een complete jongerenredactie gaan opzetten. 

Meer weten, vragen of wensen?
Neem contact op met Kevin, via scw@binnenstadscentrum.nl of 06-54955672.

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required