Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Surinaamse Roti

Tijdens deze workshop kunt u zelf heerlijke Surinaamse roti leren maken. De roti pannenkoek is een oorspronkelijk gerecht uit de Indiase keuken. Het is een algemene benaming voor alle vormen van brood (in grote delen van India, Indonesië, Maleisië en Pakistan).

Roti is dan een (ongerezen) plat brood, zoals de Indiase naan. Het gerecht behoort tot het culinaire erfgoed van Hindoestanen en is later geïntegreerd in de Surinaamse en andere keukens in de wereld.Je kunt de roti maken met gele erwten of aardappelen maar dat hoeft niet perse. Het is wel van belang dat de pannenkoek uit meerdere laagjes bestaat en lekker zacht is. Officieel hoort een traditionele roti gebakken te worden op een Tawa, dit is een speciale roti bakplaat; hierdoor krijgt de roti een speciale Tawa-look, geur, smaak en bite. Echter je kunt de roti ook bakken in een goede koekenpan.
In deze workshop leer je niet alleen een de roti pannenkoek maken, maar natuurlijk ook de heerlijke vulling van kip, kousenband, aardappelen en eieren. Afhankelijk van uw eigen smaak, kunt u de vulling zo pittig maken als u zelf wilt.
Roti eet je met je handen: je scheurt een stukje roti, en dat gebruik je om vlees en groenten mee op te pakken. De bijgerechten van de roti (het vlees, de kousenband) worden meestal gekruid met masala, een mengsel van gemalen specerijen (het lijkt een beetje op curry).

Wij houden niet van eten weggooien, neem wat bakjes mee voor het eventuele overgebleven eten.

Plaats:  De Eenhoorn 
Tijd: van 18:30 - 21:30 uur
Datum: Vrijdag 8 mei 2020
Prijs: €20,50 (excl. consumpties, er is geen pin aanwezig in De Eenhoorn)

 inschrijfbutton

 

 

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required