Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Nieuws

Beste vrijwilliger, docent, medewerker, cursist, relatie,

De coronacrisis grijpt diep in; in het dagelijks leven van ons, van onze kinderen en familie en in onze economie. We moeten afstand houden van elkaar en gek genoeg, voelen we juist de verbinding met onze kinderen, familie, buren en verenigingen, met het Binnenstadscentrum en haar deelnemers. Wij zijn diep onder de indruk van het feit dat 17 miljoen mensen kunnen samenwerken. Samenwerken aan één gemeenschappelijk doel in een situatie waar niemand op voorbereid is en was. De KRACHT van samenwerken is enorm! RIVM, de regering, de zorg die opschalen en opschalen, alle mensen (medici, verpleegkundigen, technici, schoonmakers, chauffeurs en anderen) die daar achter de schermen door de nacht heen werken.........het onmogelijke blijkt mogelijk.

Ook voor ons als Binnenstadscentrum is dit een heel ingrijpende gebeurtenis waar ook wij niet op voorbereid waren. Alles is nieuw, is onbekend en we kunnen niet terugvallen op eerdere ervaringen. Kortom, ook wij moeten met creativiteit en gezond verstand onze organisatie door deze roerige tijden loodsen.

In onze besluitvorming volgen wij de richtlijnen van de officiële instanties. Gevolg hiervan is dat De Eenhoorn, De Societeit en De Blekerij t/m 28 april gesloten zijn voor alle activiteiten. Wat daarna gebeurt hangt af van de mededelingen van 21 april.

Alle afspraken die wij met elkaar hebben gemaakt staan hierdoor op losse schroeven. Zodra er meer duidelijkheid is komen wij er bij u op terug.

Als u nog vragen heeft kunt natuurlijk altijd contact met ons opnemen per mail of telefoon.

Voor nu wensen wij u een goede gezondheid en wij hopen u heel snel weer te zien in onze wijkcentra.

Namens het Binnenstadscentrum,
Peter Leenders, voorzitter
Annemieke Beerse, secretaris
Peter van Bolderick, penningmeester
Peter Feijen, Zakelijk leider De Eenhoorn en De Blekerij
Jokelien Boonstra, Zakelijk leider De Societeit

Het VZO is het platform waarbij twaalf bewonersondernemingen cq. buurt- en wijkcentra zijn aangesloten. Ze hebben met elkaar vijftien locaties onder hun hoede in Alkmaar (stad).

Dit magazine geeft informatie over de centra en is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn in de wijken van Alkmaar, voor medewerkers van ‘politiek Alkmaar’ en overige belangstellenden.
Voor meer informatie verwijzen we u graag naar: www.wijkcentra-alkmaar.nl 

10.000 Euro van het Oranje Fonds voor de renovatie van de toiletgroepen van wijkcentrum De Eenhoorn

Wijkcentrum De Eenhoorn krijgt een bijdrage van € 10.000 van het Oranje Fonds. Na vijf jaar renoveren was er nog slechts één grote wens: de toiletgroepen op de begane grond. Deze dateerden uit de jaren zeventig en waren toe aan vervanging door modern sanitair in een frisse kleur. Ook het plafond en de wanden worden geheel vernieuwd.

In het kader van de invoering van de Algemene verordening gegevens bescherming heeft de Stichting Binnenstadscentrum het privacy beleid aangepast.

Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required