Welkom op de mobiele website

De Eenhoorn is een wijkcentrum in hartje Alkmaar met als doel mensen bij elkaar brengen. In een 18e eeuws monumentaal pand verzorgen wij een groot aanbod aan workshops, cursussen, evenementen en zaalverhuur.

Peuterspeelzaal

Stichting Peuterspeelzaal De Eenhoorn in Wijkcentrum De Eenhoorn geeft kinderen van 2 tot 4 jaar de mogelijkheid om samen met hun leeftijdgenootjes te spelen in een veilige en vertrouwde omgeving onder leiding van een deskundige beroepskracht. Tijdens de ochtenden wordt er aandacht besteed aan taalontwikkeling, muziek en dans, fantasie en creativiteit, motorische ontwikkeling, sociaal - emotionele ontwikkeling en het stimuleren van de zelfredzaamheid. De maximale groepsgrootte bedraagt 16 peuters. Een goed contact tussen de ouders en peuterleidster vinden wij van groot belang voor het kind. Voor vragen over uw peuter en/of de peuterspeelzaal kunt u direct contact opnemen met de leidster. Met enige regelmaat verschijnt er een digitale nieuwsbrief met daarin actuele informatie over de peuterspeelzaal.

Stichting Peuterspeelzaal De Eenhoorn
Stichting Peuterspeelzaal De Eenhoorn is geheel zelfstandig en valt onder de verantwoordelijkheid van Patricia Stuifbergen, Ingrid Defourny en het Stichtingsbestuur. De peuterspeelzaal voldoet aan de door de Gemeente Alkmaar vastgestelde normen en wettelijke vereisten. De GGD controleert de naleving hiervan. U kunt hier het inspectierapport inzien. Peuterspeelzaal de Eenhoorn is door SBB erkent als leerbedrijf voor stagiaires van de opleiding pedagogisch werk. De stagiaires worden tijdens de ochtenden door de leidsters in de praktijk opgeleid. Stagiaires hebben een belangrijke rol in de extra aandacht naar de peuter. Voor het bekijken van het Pedagogisch Beleidsplan, klikt u hier.

Peuterspeelzaal De Eenhoorn heeft ook een eigen site www.eenhoornpeuters.nl

Contact & Informatie
Telefoonnummer Peuterspeelzaal: 072- 2200234
E-mail: info@eenhoornpeuters.nl

Inschrijvingen:
Er kan telefonisch ingeschreven worden, maar langs komen mag ook ( 9.30u) . We raden aan om uw peuter vanaf 1 jaar in te schrijven op de wachtlijst. Plaatsing en keuze van de ochtend/middag gaat in overleg met de leidster en zodra er plek is.

Leidsters: Patricia Stuifbergen (ma-di-, Ingrid Defourny (wo-do-vr) en Nikki Groesze (ma-di-do-vr)
Administratie: Patricia Stuifbergen 072-2200234 (ma-di)Onze Nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe activiteiten en evenementen.

 

* indicates required